L’alumne de l’IES Juníper Serra va sorprendre el jurat per aconseguir el punt òptim entre cos, sabor i aroma per a la base d’espresso

Antoni Galmés Riera, alumne del primer curs del grau superior de Direcció en Serveis de Restauració de l’IES Juníper Serra, es va proclamar campió del concurs barista Maestros del Espresso Júnior organitzat i impulsat per les empreses Illy Caffè i La Spaziale.

Després de superar dues semifinals molt exigents, Antoni Galmés va ser capaç de, en un temps de 10 minuts, ajustar tots els paràmetres necessaris de la maquinària per fer una extracció perfecta de dos cafès espresso i dos capuccinos. La tasca dels 26 alumnes finalistes va ser examinada per un jurat de vuit experts cafeters comandats per Massimo Saggese, director general de Illy Caffè a Espanya i Portugal i Sergio Margaria, president de La Spaziale S.A.

Durant el desenvolupament del concurs, que es va dur a terme a l’hotel Le Meridien situat a les Rambles de Barcelona, l’alumne de l’IES Juníper Serra va sorprendre el jurat perquè va aconseguir el punt òptim entre cos, sabor i aroma per a la base d’espresso, i la textura i temperatura òptimes per l’elaboració dels dos capuccinos.

Amb el títol de Maestro del Espresso Antoni Galmés guanya una beca de 2.000 €, un curs d’expert del cafè a la Università del Caffè di Trieste a Itàlia, una beca de pràctiques remunerada al prestigiós hotel de luxe Le Meridien de Barcelona, una màquina professional La Spaziale i 60 Kg de cafè Illy per a l’escola, tot valorat en més de 6.000 €.

Amb aquesta triomf, l’IES Juníper Serra continua posicionant-se com una de les escoles d’hoteleria més premiades de l’Estat espanyol.