Ho demostra la tesi doctoral de l’investigador Xavier Capó

El saïm és un aliment recurrent a la cuina de Mallorca, Eivissa, Menorca i Formentera, per exemple per fer panades i ensaïmades. Ara, un estudi demostra que té propietats antiinflamatòries.

Concretament la tesi doctoral de Xavier Capó Fiol posa de manifest que la suplementació de la dieta amb nutrients rics en àcids grassos poliinsaturats omega-3 i antioxidants modula la resposta inflamatòria i el balanç oxidatiu associat a l’entrenament i a la realització d’exercici físic agut. En aquest sentit, el saïm de porc (per via tòpica o en forma d’extracte hidroalcohòlic) redueix la resposta inflamatòria, i s’han determinat alguns components responsables d’aquests efectes.

La  tesi doctoral s’ha defensat a la Universitat de les Illes Balears i ha estat dirigida pels doctors Antoni Pons Biescas i Antoni Sureda Gomila, del departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut. A més, la investigació s’emmarca en un projecte de recerca en el qual s’estudien les bases científiques de l’acció d’elements nutricionals sobre l’estat inflamatori associat a la pràctica d’exercici físic.

Més informació: http://diari.uib.cat/arxiu/Factors-alimentaris-moduladors-de-la-inflamacio.cid497310