El cuiner del reconegut restaurant Rels de Ciutadella hi oferirà un menú especial

El dijous 13 de setembre és una bona ocasió per conèixer i tastar de primera mà la excel·lent cuina del xef Joan Bagur. El cap de cuina i creador del restaurant Rels de Ciutadella (guardonat com a Restaurant Revelació 2017 de Menorca per l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics), és una de les figures més destacades de la cuina menorquina actual i viatja a Mallorca per oferir un menú molt especial al restaurant Veleria de Peguera (Calvià), ubicat a l’hotel Villamil NH Hesperia, un dels més emblemàtics de la zona.

El sopar començarà a les 20.30 hores i comptarà amb la participació del barman Matías Iriarte, de la cocteleria Ginbo de Palma. L’acte començarà amb un taller en què Joan Bagur explicarà els secrets per cuinar una autèntica caldereta de llagosta menorquina. A continuació se servirà el sopar, que consistirà en un menú a 4 mans elaborat per Joan Bagur i l’equip de cuina de Velería liderat per Noemí Cabrera i Isabel Vera, amb una posada en escena molt especial.

El menú estarà compost pels plats següents

  • Pa i oli de Menorca
  • Oliaigua tradicional amb figues
  • Maridatge: Cervesa artesanal menorquina
  • El caneló de conill amb suc de pebres rostits i conill
  • Caldereta de llagosta tradicional
  • El prepostre Cheese-lovers
  • El plàtan amb caramel, rom i panses
  • El menú estarà maridat amb vins de Menorca
  • Cafè i mignardises

El menú s’inspira en els sabors de Menorca, de manera que les ametlles, el conill i, per descomptat, la llagosta, reflecteixen la gastronomia d’aquesta petita, bella i tranquil·la illa de la Mediterrània. A la sobretaula, a la terrassa privada de Veleria, s’hiunirà Matías Iriarte, que oferirà còctels inspirats en l’illa de Menorca. Una sobretaula que tindrà lloc a l’exclusiva terrassa de Veleria amb vistes directes a la badia de Peguera, tot en un ambient chill out.

Podeu demanar-ne més informació o reservar-hi taula al: 971 68 60 50

Més informació sobre Joan Bagur

El cuiner Joan Bagur acumula experiència en restaurants amb estrella Michelin com el Restaurant Dos Cielos, dels germans Torres o el Restaurant RocaMOO, dels germans Roca. També a Barcelona va passar sis mesos en el famosíssim Celler de Can Roca, segon restaurant del món. Una mica més tard, va passar a ser el cap de tapes i entrants del restaurant gastronòmic de l’hotel DO Plaça Reial de Barcelona, La Cuina del DO. Després es va traslladar al Morvedra Restaurant de l’hotel rural Morvedra Nou, on va evolucionar la seva manera d’entendre la cuina sobre quatre punts: senzillesa, sinceritat, arrels i molta passió. Després va decidir traslladar-se a Ciutadella per inaugurar el restaurant Rels, del que n’és propietari. La cuina es basa en el producte menorquí, plats tradicionals amb un toc actual, basats sempre en el producte mediterrani i de Menorca i de temporada.

Més sobre Matías Iriarte

Matías Iriarte ha estat guardonat amb el premi Bacardí Legacy 2017, quan era bartender del Chapeau 1987 de Palma. Matías, de 32 anys, va iniciar la seva vocació coctelera als quinze anys, quan amb la seva família va arribar a Mallorca procedent de l’Argentina. Des de llavors ha treballat en els   bars d’mportants establiments del sector a l’illa, creant còctels ja famosos, amb productes mallorquins, com l’oli DO Mallorca.