Vacum identifica la carn amb un passaport que indica la procedència, edat, les dates del sacrifici de l’animal, com també, les referències del ramader

El restaurant Flanigan de Port Portals va acollir dia 23 de maig la presentació de Vacum, que produeix i distribueix carns exclusives i de qualitat superior procedents del nord d’Espanya amb el distintiu Ibérico Beef.

El propietari de la firma, José Rosell, va explicar que els animals de Vacum són criats únicament en llibertat i pasturen frescos prats a partir de 1.400 metres d’altura. Els seus pastors els tracten amb molt d’afecte. Són vaques “felices” que s’acosten a la gent i tenen una vida molt relaxada, a més d’una alimentació totalment natural, que es tradueix en una carn amb un greix exquisida, sovint amb aromes i sabors a herbes aromàtiques com ginebró a l’estiu, bruc a la primavera, espígol o romaní. Vacum només selecciona vaques velles que estan preparades per oferir la millor carn i són les més aptes per madurar (Dry aged). Són de races rústiques i autòctones, principalment d’Astúries i Galícia, com la casina asturiana, l’alistana sanabresa, la sayaguesa i la rossa gallega.

El Beef Passaport

Vacum està introduint en el mercat balear (Mallorca, Eivissa i Menorca) una carta d’identitat exclusiva (un codi QR) dirigit a hotels i restaurants selectes.

Les peces de Vacum disposen d’un codi QR Code – Beef Passport basat en un sistema d’informació tecnològica que proporciona dades sobre el procés en la cadena de producció de la peça: des de l’origen fins a arribar al restaurant. Amb aquest passaport càrnic, també es pot conèixer la data i el país de naixement, el lloc de criança de la vedella o el bou, la ramaderia, el pes, les dates de sacrifici i especejament, el temps de maduració de la carn, així com a referències sobre el ramader. Una tècnica que proporciona una informació transparent per garantir el producte.

Una carn premiada

La firma de carn Vacum també va presentar l’entrecot de vaca rossa gallega, que va guanyar la medalla de plata al World Steak Challenge 2016, celebrat a Londres el passat 22 de setembre de 2016. Es tracta del concurs càrnic més important del món, que va reunir més de 100 participants d’arreu del món. L’única carn de l’Estat que hi va ser premiada va ser l’entrecot Vacum, amb 9 anys d’edat.