El celler de Mallorca preveu proveir devers 700.000 litres de vi

Sebastià Rubí i la seva família, propietaris del celler Macià Batle, ha donat el sus a la verema 2018. Com cada any, ho ha fet amb un berenar amb els seus amics que ha tengut com a la finca Son Llompart, des d’on es pot gaudir d’una envejable vista a la Serra de Tramuntana.

El celler de Santa Maria, que té 100 hectàrees de vinya repartides per tota l’illa, fa part de la indicació geogràfica Vi de la Terra Mallorca i preveu prop de 700.000 litres de vi. Ramon Servalls, director del celler, comenta que s’espera una bona anyada, amb un raïm excel·lent, però amb un menys grau atès les darreres pluges dels mesos de juliol i agost. La verema va començar fa uns dies amb la recol·lecció del raïm blanc Cabernet Sauvignon i Chardonay, i continua amb raïm negre Callet i Merlot. Tot i això, Servalls va comentar que aquest grau d’alcohol que falta, esperen recuperar-lo amb les varietats de raïm més tardanes, que amb el sol ja i la calor s’han recuperat.