Guida Oliver, la millor recepta de pa del concurs Mossegades

La guanyadora de l’edició de març del concurs Mossegades, na Guida Oliver, ja té el seu premi per la millor recepta de pa del concurs Mossegades: Pa miracle. La també blogaire de Gastronòmicament ens rebé a Vilafranca, la seva terra natal on parlàrem de cuina i de la seva darrera creació: Pastís de cucurutxo de xocolata, brutal. A la teva taula, sempre hi ha d’haver pa? La veritat és que el preferesc quan és el protagonista i no introduir-lo en totes les menjades, ja que pens que si un plat és realment bo, no fa falta cap mossegada de pa. M’encanta degustar

La guanyadora de l’edició de març del concurs Mossegades, na Guida Oliver, ja té el seu premi per la millor recepta de pa del concurs Mossegades: Pa miracle. La també blogaire de Gastronòmicament ens rebé a Vilafranca, la seva terra natal on parlàrem de cuina i de la seva darrera creació: Pastís de cucurutxo de xocolata, brutal.

A la teva taula, sempre hi ha d’haver pa?
La veritat és que el preferesc quan és el protagonista i no introduir-lo en totes les menjades, ja que pens que si un plat és realment bo, no fa falta cap mossegada de pa. M’encanta degustar un bon pa amb un raig d’un bon oli i sentir la intensa olor que fan els pans que sol preparar de farina integral ecològica.

“SIMPLEMENT AMB UNA BONA FARINA, AIGUA I LLEVAT ACONSEGUIREM UN PA FANTÀSTIC”

Guanyares el concurs amb la recepta de pa miracle. Què té d’especial?
Estic segura que per a molts de nosaltres fer pa a casa encara és una tasca pendent. Fer pa, al contrari del que molts puguin pensar, no és gens laboriós ni s’han d’adquirir molt coneixements. Simplement amb una bona farina, aigua i llevat aconseguirem un pa fantàstic. El pa miracle és la recepta perfecta per a introduir-se en el món del pa, ja que t’ensenya que no fa falta amassar ni tovar excessivament la massa per a aconseguir bons resultats.

El darrer regal que t’ha arribat per a la cuina és…
Casualment, ha estat un llibre que recoman 100% a tothom que sigui panarra o vulgui introduir-se dins aquest món. Es tracta del llibre Pan casero d’Iban Yarza. És un llibre en què l’autor ens explica l’amor que va sentir quan, mesclant tres ingredients, en va sortir el seu primer pa i, des de llavors, no ha pogut parar. Amb infinitats de receptes, explicacions clares i més de 850 fotografies. A més del llibre, per fi he adquirit el meu primer baneton, un recipient apropiat per a tovar la massa en la segona fermentació i poder fer uns pans espectaculars a la vista.

“SÓC UNA GRAN DEFENSORA DEL PRODUCTE LOCAL I DE TEMPORADA, PER AIXÒ SEMPRE QUE PUC EN FAIG DIFUSIÓ”

Els teus escrits sobre els macarons (petits dolços de pasta) ens deixaren bocabadats. Quina serà la propera recepta que prepararàs?
Fer dolços m’encanta, i si són receptes complicades i que em suposin un repte encara més, com en el cas dels macarons. Ara m’he endinsat dins el món dels pastissos creatius i m’encanta fer-los deixant volar la imaginació. De totes maneres, el que ara em volta pel cap és cuinar a baixa temperatura i envassat al buit, perquè els aliments no perdin cap gust, així que possiblement els pròxims experiments que faci aniran per aquest camí.

També ens parles dels productes autòctons, amb receptes originals com les postres Sermita.
Tenim la gran sort de viure a una terra com Mallorca que ens proporciona varietats de productes autòctons i que, per desgràcia, no tots coneixem. Hi ha molts petits productors que fan amb moltes ganes els seus productes i que intenten donar-los a conèixer a un mercat ben gran i complicat. Sóc una gran defensora del producte local i de temporada i, si des del blog puc ajudar a difondre, encara que sigui a petita escala, els productes de la nostra terra ho faré. És per a això que no vaig dubtar en elaborar una recepta amb el licor de camamil·la Sermita, fet íntegrament a Sencelles, i del que en va sortir unes postres ben originals i gustoses.

Veurem la teva millor recepta la darrera edició del concurs Mossegades?
Clar que sí! La darrera edició de Mossegades es mereix que tots els que puguem hi participem. Potser m’animi i hi present els meus experiments amb l’envasat al buit.

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat