Es presenta el divendres 12 de gener a la llibreria de Palma Abacus

Acaba de publicar-se el llibre Alimentación prebiótica, para una microbiotica sana. Es tracta d’una obra escrita a quatre mans, concretament per Xavi Cañellas, Jesús Sanchis, Xavier Aguado i Lucía Redondo. Segons s’apunta a l’obra, es tracta d’una guia inèdita que proporciona les claus per cuidar de la microbiota intestinal a través del menjar.

El llibre es presenta el divendres, 12 de gener, a la llibreria Abacus (carrer de Colom, 9 de Palma), a les 18 hores. Els autors parlen que entre “dietes, pastilles miraculoses i superaliments que prometen ser font de salut i benestar, cada vegada hi ha més persones que pateixen obesitat, diabetis, càncer, accidents cardiovasculars, malaties autoimmunitàries, ansietat o depressió… Totes aquestes patologies tenen un nexe comú: l’alteració de la microtiota intestital, és a dir, els microbios que resideixen en els intestins”.

El llibre dedica diversos apartats a explicar què és la prebiòtica, a tractar la diversitat i ecosistema intestinal i sobre com organitzar-se a l’hora de menjar. També conté un ampli recull de receptes amb aliments que favoreixen la microbiota intestinal.

L’obra, publicada a Plataforma Editorial, conté 250 pàgines i té un preu de 18 euros.

Sobre els autors:

Xavi Cañellas és psiconeuroimmunòleg, conferenciant i docent en diversos màsters i cursos, i coautor del llibre Niños sanos, adultos sanos (Plataforma Editorial, 2016). És codirector i docent del curs Expert Universitari en Psiconeuroimmunologia Clínica per la Efhre International University i investigador col·laborador del Grup de Recerca d’Eumetabolisme i Nutrició de l’IDIBGI, Hospital Dr. Josep Trueta. www.regenera.cat

Jesús Sanchis és dietista-nutricionista, professor i investigador de la Universitat de València. Ha rebut diversos premis nacionals al millor expedient d’Espanya, fruit de la seva brillant trajectòria acadèmica. Centra les seves investigacions en les interaccions entre la microbiota intestinal, l’alimentació i la salut. És divulgador i coautor del llibre  Niños sanos, adultos sanos (Plataforma Editorial, 2016). www.jesussanchis.com

Xavier Aguado és cuiner propietari de BionBo botiga, taller i obrador, i BionBo Cafè Gastrobar, un dels restaurants destacats de Girona. Després de formar-se a Edimburg com a cuiner i després de diverses aventures gastronòmiques al llarg del món, l’any 2016 va decidir crear el restaurant des del qual promou una cuina basada en productes ecològics i de proximitat, i esquitxada d’influències de tot el ventall gastronòmic mundial.

www.bionbo.com

Lucía Redondo és dietista-nutricionista i s’ha format àmpliament en el camp de la medicina natural. Durant vuit anys ha estat professora del Cicle Formatiu de Dietètica de l’IFPS Roger de Llúria a Barcelona. Actualment, compagina la seva tasca clínica i investigadora amb la docència en diferents màsters, cursos i postgraus. És coautora del llibre Tratamientos naturales al alcance de todos. www.luciaredondo.com