Se celebra els dies 14 i 15 d’abril al recinte firal

Maó torna a acollir la Fira Arrels. Després de l’èxit de la primera edició, els dies 14 i 15 d’abril, les portes del recinte firal de Maó s’obriran de pinte en ample per descobrir i acostar la producció artesana i la cuina menorquina. Ingredients tradicionals, cuiners de Menorca i de fora de l’illa, tallers, xerrades i degustacions ompliran el programa d’activitats.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Aula de cuina

Demostracions de cuina en directe de la mà de reconeguts professionals. Accés lliure per als visitants de la fira.

Dissabte 14
11.30 – 12.10 h Nova cuina menorquina: Victor Lidón (Ca Na Pilar, Es Migjorn Gran) Homenatge a Can Fabes
12.10 – 12.50 h Nova cuina menorquina: Miquel Sánchez (Smoix, Ciutadella) De Mèxic a Menorca
12.50 – 13.30 h Nova cuina menorquina: Felip Llufriu (Mon, Ciutadella) Plats amb història
13.30 – 14.10 h Nova cuina menorquina: Joan Puigpelat (Cafè Marès, Maó) Gambes i camamilla, cuina de Km0
16.30 – 17.15 h Saborea Lanzarote: Orlando Ortega (Lilium, Arrecife, Lanzarote) i Gonzalo Calzadilla (Isla de Lobos, Playa Blanca, Lanzarote) La cuina sostenible de Lanzarote
17.45 – 18.30 h Albert Mendiola (Marimorena, Sant Boi de Llobregat, Barcelona. Cuiner de l’Any Fòrum Gastronòmic Girona 2017) Productes en estat pur
19.00 – 19.45 h Emil Samper (Crudito, Madrid) Cuina viva, ferments i bacteris

Diumenge 15
11.30 – 12.10 h Begoña Rodrigo (La Salita, València) Contrastos i sabors intensos
13.30 – 13.10 h Andreu Genestra (Andreu Genestra, Capdepera, Mallorca) El xot i la seva matança
13.30 – 14.15 h Adelf Morales (Topik, Barcelona) Del mar a la taula
16.30 – 17.15 h Maria José San Román (Monastrell, Alacant) Els colors de l’arròs
17.45 – 18.30 h Paco Pérez (Miramar, Llançà, Girona) Petites històries 2018

Aula de tast

És l’espai reservat per a les activitats dels expositors. Tastos i maridatges dels productes amb distintius de qualitat presents a la fira. Preu: 1€ (les inscripcions es faran a l’entrada del recinte).

Dissabte 14
11.10 – 11.30 h Del camp a la taula, cercle tancat i reinserció social, a càrrec de Maria Cabrisa (Benestar Social del Consell Insular)
12.00 – 14.00 h II Concurs de Maonesa – Fira Arrels 2018 – Consultar bases
16.30 – 17.10 h Tast maridat de vi, formatge i oli de Menorca a càrrec de Toni Juaneda
17.30 – 17.50 h Farmers & Co Menorca, Mallorca, Eivissa i Formentera a càrrec de Tolo Mercadal (Sa Cooperativa del Camp de Menorca)
18.10 – 18.50 h Degustació de cargols i safrà a càrrec del xef Dani Mesquida, Lola Suñé i Omar Zola (Es Caragol de Menorca i iSafrà)
19.10 – 19.30 h Alimentació sostenible a la Reserva de Biosfera de Menorca a càrrec d’Irene Estaún (Directora Insular de la Reserva de Biosfera de Menorca)

Diumenge 15
11.10 – 11.50 h Tast de productes ecològics, APAEM a càrrec de Silvia Anglada
12.10 – 12.30 h Arca del gust del camp de Menorca a càrrec de Pep Pelfort
12.40 – 13.00 h Presentació dels Premis Gastronòmics Menorca 2017
13.20 – 14.00 h Descobrint el secret dels bolets a càrrec de Víctor Bayo (Bolets de Menorca)
16.20 – 17.00 h Territori Convidat: Lanzarote, tast de productes
17.20 – 17.40 h Agroxerxa el producte local a un clic a càrrec d’Eva Cardona
18.00 – 18.40 h Tast de cerveses artesanes de Menorca

Aula infantil

Tallers de cuina per als més petits (de 5 a 12 anys). Les inscripcions es realitzaran a l’entrada del recinte. Preu: 2 €.

Dissabte 14
11.30 – 12.15 h Art fruital
12.45 – 13.30 h Canapès a la menorquina
16.30 – 17.15 h Pinxitos d’embotits
17.45 – 18.30 h Feim pa
19.00 – 19.45 h Bolles de formatge

Diumenge 15
11.30 – 12.15 h Art fruital
12.45 – 13.30 h Canapès a la Menorquina
16.00 – 18.45 h IV Concurs AlternaChef

Amb la col.laboració de Sa Xaranga.