Es faran del 27 de desembre al 5 de gener

Els costums gastronòmics del betlem monumental del de les Caputxines de Palma centren les passejades gastronòmiques de Nadal que ha organitzat Tres Cultura.

Des de Tres Cultura comenten que la tradició popular betlemista es va desenvolupar extraordinàriament durant el segle XIX als extractes populars però les arrels d’aquest costum es troba en els segles XVII i XVIII, concretament en els grans betlems conventuals i aristocràtics, essent Mallorca un dels indrets amb major tradició. Pareix que aquesta tradició arribà a Mallorca amb les fundadores del monestir de les Caputxines, a la segona meitat del segle XVII; culminant al segle XVIII amb la construcció del gran betlem fix de la sala de labor.  Però les caputxines van ser famoses també per la realització i composició de petits betlems dels quals se’n conserva una important col·lecció, que només mostren per Nadal. Aquests betlems són un reflex de la societat i de les tradicions culinàries nadalenques, tasques relacionades amb la cuina i estris emprats.

Aquesta visita permet conèixer de prop els betlems de les Caputxines i conèixer-ne els detalls gastronòmics que s’hi amaguen, a més de descobrir les ofrenes tradicionals que es feien i tastar-les al Fornet de la Soca i al Forn Fondo.

L’activitat té un preu de 15 euros per als adult i de 8 per als infants. També tenen un preu especial de 10 euros els subscriptors al diari Ara Balears.

Les passejades es faran els dies següent:

  • Dies 27 i 29 de desembre i 3 de gener, a les 18 hores.
  • Dies 28 i 30 de desembre, i 2 i 4 de gener, a les 11 hores.
  • Visita especial familiar, dia 5 de gener, a les 11 hores.

La durada aproximada és d’una hora i mitja i inclou petits tasts de productes al Fornet de la Soca i el Forn Fondo.

Podeu reservar la vostra visita al 971 718786.