Ingredients
Per a 4 persones

  • 250 g de pasta
  • 1 alvocat madur però no gaire
  • 2 llaunes de tonyina petites
  • El suc de una llimona
  • 3 tomàquets pera
  • Olives negres (jo prefereixo les olives d’Aragó)
  • Orenga
  • Pebre bo
  • Oli
  • Sal

Preparació
Comenceu a escalfar l’aigua per a la pasta. Us recordo que la proporció correcta és 1 litre per cada 100 g de pasta amb 10 g de sal per cada litre.

Mentrestant peleu l’alvocat, talleu-lo en daus i mulleu-lo amb el suc de la llimona, perquè no es torni fosc. Afegiu-hi la tonyina esmicolada, els tomàquets tallats, les olives, una cullerada de orenga i pebre al gust. Ajusteu el punt de sal i amaniu amb oli. Remeneu delicadament perquè l’alvocat no es trenqui massa.

Escorreu la pasta al dente i ben escorreguda afegiu-la al bol. Remeneu, sempre amb delicadesa, i deixeu que reposi una mitja hora, el temps que la temperatura baixi.

Les amanides de pasta fredes de nevera per mi no són tan bones, les prefereixo a temperatura ambient… això però depèn dels gustos de cadascú.

Emplateu-lo i abans de servir, si fa falta afegiu-hi un raig d’oli.

Si voleu podeu substituir la tonyina amb gambes bullides o fetes al vapor o amb llagostins (d’aquells que es compren ja cuits).

Buon appetito!