Ingredients

  • 15 alls tendres
  • 3 ous
  • 3 tomaques
  • Salaons variats: moixama, melva, bacallà fumat, salmó, anxoves*
  • Oli verge extra
  • Sal

*si no tens salaons també queda bé amb tonyina o pernil salat

Elaboració
1. Bull els ous amb antelació perquè done temps que es refreden. Posa’ls al foc en un cassó amb aigua i cou durant 20 minuts calculats des del principi ó 10 minuts des que comence a bullir l’aigua.

2. Quan s’hagen refredat els ous, tall’ls a trossets menuts o ratlla’ls.

3. Talla les tomaques a dauets. Si vols, també els pots escaldar i treure les llavors, això va al gust.

4. Talla els salaons. La varietat de salaons i la quantitat també fica-la al teu gust. Aqui hem posat bacallar, anxoves, salmó marinat i moixama. També en compte de salaons podries posar tonyina o pernil salat. En aquesta foto mostrem la quantitat per a una ració.

5. Per últim prepara els alls tendres. Treu-los les arrels i la primera capa i talla’s a rodanxetes. Posa oli a un paella i fregeix-los amb una mica de sal. Vigila que no es cremen perquè amargarien. Quan estiguen fets, posa’ls en un colador per treure l’excés d’oli i reserva.

6. Munta l’amanida: la pots servir en un plat gran i que cadascú se servisca o bé en gotets individuals com a la foto. Vés col•locant els ingredients per aquest ordre:

a) tomaca barrejada amb els salaons i una mica d’oli i sal
b) ou dur
c) alls tendres

Nota: Organitza’t de manera que tot estiga preparat i que l’última cosa que fages siga fregir els alls ja que quan servisques l’amanida els alls han d’estar tebis.