Ingredients
– 4 Calamars
– 4 carxofes
– 1 ceba
– 2 tomàquets madurs
– 1 tros de pebrot vermell
– 1 o 1 i ½ l de brou de peix
– 250-300gr d’arròs integral (Jo he usat arròs integral però es pot usar arròs normal)
– Oli d’oliva
– Sal
Elaboració
Posar un rajolí d’oli en una cassola, saltejar els calamars breument i retirar de la cassola. Reservem.
En el mateix oli fer un sofregit amb la ceba, el pebrot vermell i els tomàquets madurs, tot tallat ben petit, afegint cada ingredient per separat i per aquest ordre.
Un cop estigui fet el sofregit, afegir les carxofes i deixar que aquestes es cuinin a foc lent. Un cop cuites les carxofes hi afegim els calamars, remenem una mica i hi afegim l’arròs.
Per tal que l’arròs quedi melós cal afegir el brou calent en diverses “tandes”, és a dir, inicialment es pot afegir la meitat del brou que haguem d’usar per fer l’arròs (unes 3 tasses de brou per cada tassa d’arròs, si en demana més posar-li), anem remenant de tant en tant i quan s’estigui quedant sec afegir la resta del brou (el brou es pot afegir en més de 2 vegades). Cal anar remenant a mesura que l’arròs es va coent perquè així deixa anar el midó i fa que quedi melós. Coure l’arròs uns 20-25 minuts.