Ingredients
Ceps secs
Arròs bomba
Ceba
Alls
Tomàquet
Aigua
Oli, sal i pebre negre
Elaboració
(Jo coc l’arròs al forn amb una cassola de fang, tapada amb paper d’alumini. El sofregit el faig a una paella i després l’aboco a la cassola).

Posem aigua en un recipient (jo vaig fer servir aigua de garrafa perquè no tingués gust de clor), hi afegim els ceps i els deixem en remull com a mínim ½ hora. Els colem i els deixem escórrer, guardant l’aigua. Si els trossos de bolet són molt grossos, els tallem.

Trinxem la ceba ben petita i l’all a làmines i ho sofregim a foc lent en una paella amb una mica d¡’oli. Quan estigui cuit, hi afegim els ceps i ho sofregim una mica tot junt mentre anem remenant. Hi afegim el tomàquet ratllat i ho deixem coure tot junt uns minuts.

Mesurem l’aigua que ens ha quedat de rehidratar els ceps. Com que per coure l’arròs tipus bomba necessitem 3 tasses d’aigua per cada tassa d’arròs, si no en tenim prou hi afegim aigua clara fins obtenir la quantitat adequada. La posem a bullir.

Encenem el forn i l’escalfem fins a 180ºC.

Quan el forn estigui calent i l’aigua bulli, tirem l’arròs a la paella i hi donem unes quantes voltes. Posem tota la barreja a la cassola de fang i hi aboquem l’aigua, sal i pebre. Ho barregem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull. Aleshores ho tapem i ho posem al forn 18’.

Passat aquest temps, traiem la cassola del forn i la deixm reposar 5’. I ja està a punt per menjar!.