Ingredients
– 160gr. d’arròs venere
– un carbassó
– un gra d’all
– algues de mar (al gust)
– oli d’oliva
Elaboració
Per fer aquest arròs he utilitzat l’arròs venere, que al ser un arròs integral la seva cocció és llarga, d’uns 40 minuts ben bons. Important saber que les antocianines li donen aquest color, que al ser cuit es torna en un color remolatxa, i important saber que aquestes antocianines són anticancerígenes.
A tot arreu indiquen que és un arròs ideal per acompanyar plats de peix, així que jo li he posat verdures de mar, que li aporten aquest gust i aroma.
Els espaguetis els hem de deixar en remull durant vint minuts, veureu que comencen a desprendre els aromes de mar que estic dient tota l’estona, aquella olor tan característica!!!
En un cassó, posem força aigua amb un rajolinet d’oli, un pessic de sal i l’arròs, i ho posem a foc lent, que vagi fent xup xup. Agafa menys aigua que l’arròs blanc, així que posant una part d’arròs i tres parts d’aigua crec que serà suficient.
Seguidament, tallem el carbassó a rodanxes i en una paella posem l’oli i el gra d’all partit per la meitat, que aromatitzi una mica l’oli. Abans que es cremi l’all posem les rodanxes de carbassó i al cap de dos minutets remenant afegim els espaguetis hidratats i tallats a trossets més petits. Els he tallat perquè la mida de l’arròs és petit, i no vull agafar arròs i que em pengi un espagueti a la forquilla.
Finalment, quan l’arròs ja és cuit, l’escorrem i el barregem amb les verdures i emplatem!