Ingredients
Ingredients per a 4 persones:

  • 8 llesquetes de pa moreno
  • 8 llesques de bacallà salat de la mida de les de pa
  • 7 tomàtigues de ramellet
  • 1 cabeça d’alls
  • 2 grells (cebes tendres)
  • sal
  • oli d’oliva verge

Elaboració
Dessalau el bacallà durant 48 h, canviant-li l’aigua 3-4 vegades al dia. Eixugau-lo i posau-lo a macerar en oli d’oliva durant 24 h.

Torrau les tomàtigues i la cabeça d’alls sencera. Pelau-los i passau-los pel colador xinès. Afegiu-hi un poc de sal i oli d’oliva.

Per muntar el plat (feis-ho just abans de servir-lo perquè el pa no es reblaneixi), torrau les llesquetes de pa; rentau els grells i tallau-los a rodanxes molt primetes. Posau damunt cada llesca un un tros de bacallà marinat, una cullerada de salsa i un poc de grell a la superfície.