Ingredients:
  • Dues roges
  • Una cua de rap
  • Una aranya
  • 1/2 pebrot vermell
  • Una cabeça d’all
  • 1/2 ceba
  • 1/4 de mongetes tendres
  • 4 patates mitjanceres
  • Aigua
  • Brins de safrà
Per a la picada:
  • 3 grans d’all
  • un grapat de julivert
  • 1 nyora
  • Sal
Elaboració:
El bullit de peix és tot un clàssic de la cuina eivissenca. Com passa amb totes les receptes tradicionals, cadascú en té la seva versió. Nosaltres, a casa, solem fer-lo de roja (cap-roig), rap i aranya. No es triga molt de temps a fer-lo, però la seva dificultat rau en trobar “bon material”. Bé, us deixo amb els ingredients i la preparació, a veure si us agrada!
Sofregim dins una olla els grans d’all aixafats, el pebrot vermell trossejat i la ceba, també en bocinets petits. A continuació, hi afegim les patates tallades a quartes, ho ben barregem i hi afegim les mongetes. També les sofregim una miqueta i hi aboquem aigua suficient perquè ho tapi.  Ho deixam bullir uns dotze minuts i, seguidament, hi posam el peix, ja escatat i net, i els blins de safrà. Així com arrenqui el bull, hi tiram la picada: els alls, el julivert, la nyora i la sal. Tapam l’olla i ho deixam bullir uns 10 o 12 minuts més. Per acabar, abocam tot el bullit en una safata i hi posami allioli per sobre al gust.
Bon profit!