Ingredients
per a 4 persones:

  • 4 làmines de pasta fil·lo
  • Mantega

PEL PURÉ DE BACALLÀ

  • 250 g de bacallà dessalat
  • 40 ml llet
  • 1 ceba
  • Oli d’oliva

PEL FALS CAVIAR DE MILL

  • 100 g de mill
  • 1 bosseta de tinta de calamar
  • Aigua mineral
  • Sal

PER LA SALSA DE PEBROTS

  • 150 g pebrots del piquillo en conserva
  • 100 g salsa tomàquet
  • Julivert

Elaboració
1. Per cada cassoleta de pasta fil·lo, dividirem cada làmina en 4 parts i les pintarem amb mantega desfeta. Les col·loquem una sobre l’altre i les afegim dins un motlle. Així amb les 4 cassoletes. Les courem al forn preescalfat a 200º fins que agafin color daurat vigilant que no es cremin.

2. Pel puré de bacallà, saltejarem una ceba amb oli a un cassó. Quan començi a agafar color afegirem el bacallà i la llet. Deixarem coure 5 minuts i triturarem. Reservem.

3. En un altre cassó bullirem el mill amb aigua i una bosseta de tinta negra, durant uns 15 minuts, fins que l’aigua hagi evaporat del tot. Reservem.

4. Per la salsa, triturarem la salsa de tomàquet amb el pebrots del piquillo en conserva.

5. Per emplatar, traiem amb molt de compte la cassoleta del motlle on l’hem cuit (pot ser una tassa, un motlle d’alumini…) i hi afegirem, en un cantó, el puré de bacallà, i en l’altre el fals caviar de mill. Finalment, decorem amb la salsa de pebrots i tomàquet i espolsem julivert picat.