Ingredients
• 1 manat de bròquil
• 2 porros
• 1 carbassó
• 400 gr. de carbassa
• 1 ceba tendra
• 2 pastanagues
• 2 patates
• un grapadet de grans de blat de moro torrat
• 1 culleradeta de curri
• aigua
• oli d’oliva verge extra
• sal
• pebre
Elaboració
Per a la crema de bròquil , piquem els porros i el carbassó ( amb pell ) i el col · loca’ls en una cassola , netegem el bròquil i ho incorporem ( reservem uns ramells petits ) . Pelem i casquem una patata i afegim . Cobrim amb aigua , aboquem un rajolí d’oli , salpebrem i coem tot durant 15 minuts . Després triturem , passem la barreja a una gerra , posem a punt de sal , afegim un pessic de pebre i reservem .
Per a la crema de carbassa , piquem la ceba , les pastanagues i la carbassa a daus ( reservem un grapadet de carbassa ) . Col · loquem tot en una cassola , pelem l’altra patata, la casquem i afegim . Assaonem i cobrim amb aigua . Aboquem una mica d’ oli i deixem cuinar durant 15 minuts , triturem , posem a punt de sal , afegim un pessic de pebre i reservem en una altra gerra .
Pel amaniment de blat de moro , piquem els blats de moro torrats al morter , després els col · loquem en un bol , afegim el curri i un raig d’oli . Ho barregem i reservem .
A continuació escaldem en una cassola amb aigua bullint durant un minut els ramells de bròquil i els daus de carbassa reservats . Escorrem i reservem .
A l’hora de servir , aboquem en un plat fons les dues cremes al mateix temps , una per cada costat del plat , fins que s’ajuntin al centre. Acompanya amb uns dauets de carbassa sobre la crema de bròquil i uns ramells de bròquil sobre la crema de carbassa . Pinta una línia central entre crema i crema amb l’amaniment de blat de moro .