Ingredients
(Per a 4 persones)

  • 100 g de mongetes de pasta reial
  • 200 g d’espinacs frescs
  • 150 g d’arròs
  • 100 g de tomàtiga
  • 3 alls
  • 4 cullerades d’oli d’oliva
  • safrà
  • sal
  • pebre bord dolç
  • 1 litre i ¾ d’aigua

Elaboració:
La nit anterior, posau les mongetes en remull amb aigua (n’hi ha d’haver molta).

L’endemà, bulliu les mongetes a poc foc fins que siguin tendres, però senceres (al voltant d’una hora).

Mentre, rentau els espinacs i tallau-los a trossos regulars. Picau els alls i la tomàtiga.

Posau al foc una greixonera i fregiu els alls un minut al mínim (vigilau que no es cremin). Incorporau-hi ara els espinacs. Llavors, la tomàtiga. Afegiu-hi sal, un poc de safrà torrat i esmicolat i un poc de pebre bord. Quan la tomàtiga sigui brillant, abocau-hi les mongetes amb l’aigua de bullir-les. Comprovau el punt de sal. Quan alci el bull, tirau-hi l’arròs i feis-lo coure durant 10-12 minuts.

Serviu les mongetes tot d’una.