Ingredients:
Per a 4 persones

  • 1/2 quilo de cuixa de xot (pesada sense os)
  • 2 litres de brou de carn (es pot fer amb els ossos de la cuixa)
  • 1 ceba mitjana
  • 2 alls
  • 2 tomàtigues de ramellet
  • 1 brot de farigola
  • 1 brot de moraduix
  • Un pessic de canyella mòlta
  • 4 claus d’espècia mòlts
  • oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre bo
  • 200 g de fideus
  • 1 pebre coent (o mig, segons el gust de cadascú)

Preparació:

Eliminau el greix de la carn i tallau-la a trossos petits.

Posau una greixonera un poc fonda al foc amb 4 cullerades d’oli d’oliva i en ser calent tirau-hi les tallades de carn i els dos alls, un poc esclafats i amb la pell. Salpebrau-la i sofregiu-la fins que es dauri. Mentrestant, pelau la ceba i picau-la ben fina. Ratllau les tomàtigues.

Posau el brou al foc.

Quan la carn ja tengui color, incorporau-hi la ceba i abaixau el foc al mínim. Feis coure el conjunt remenant de tant en tant. Quan la ceba sigui transparent, afegiu-hi la tomàtiga i apujau al foc. Feis-ho coure fins que la tomàtiga tengui un aspecte brillant. Abocau-hi ara el brou bullent. Incorporau-hi la farigola, el clau, el moraduix, la canyella i el pebre coent fet a trossos i feis bullir el conjunt al mínim fins que la carn sigui ben tendra (aproximadament 1 hora). Comprovau el punt de sal i rectificau si cal.

Abocau els fideus dins el brou bullent i coeu-los el temps que indiqui el paquet. Un cop cuits, apagau el foc i deixau reposar la greixonera 5 minuts abans de servir-los.