Ingredients

Per al pesto
2 ramells de Alfàbrega fresca
2 o 3 grans d’all
2 o 3 cullerades de Pinyons
parmesà ratllat
Oli d’oliva

Ingredients per al plat
1 filet de porc
250 g de tagliatelle al gust
200 g de nata
3 o 4 cullerades soperes de pesto
sal
pebre negre

Elaboració

Podem començar daurant els pinyons en una paella . Els deixem refredar i mentre,tallem a trossets els alls i l’alfàbrega. Quan ho tenim tot talladet ho incorporem a un morter i ho piquem tot junt, all, alfàbrega i pinyons, fins a formar una pasta. A continuació afegim el formatge ratllat i barregem i hi incorporem l’oli remenant com si d’un allioli es tractés fins que aconseguim una consistència cremosa.

Aquesta preparació es pot guardar a la nevera en un pot tancat i cobert amb una mica d’oli com qualsevol conserva. Aguanta força temps i quan vulguem utilitzar-lo només hem d’obrir el pot agafar les cullerades necessàries i tornar a cobrir d’oli.

Ara pasem al plat. En una olla posarem a bullir l’aigua amb sal per coure la pasta .
Tallem el filet a trossos de dos o tres dits i els donem un cop per aplanar una mica. Els salpebrem i els fregim en una paella amb una mica d’oli d’oliva. Reservem.

En la mateixa paella traiem l’excés d’oli i posem el pesto que hem preparat anteriorment, li donem un parell de voltes i afegim la nata. Rectifiquem de sal. Deixem bullir uns 10 minuts. Les quantitats en aquest cas poden variar segons el gust de cadascú, més pesto i menys nata, o més nata i menys pesto. Cal tastar-lo de tant en tant. Quan tinguem la pasta bullida i ben escorreguda la incorporem a la salsa i ho barregem bé.

Només ens queda emplatar. Un parell de trossos de carn i una bona porció de pasta.

Bon profit!