Ingredients
•400 g de tambor d’ametla
•100 g de sucre
•50 ml de sucre invertit
•6 vermells d’ou
•200 ml de llet sencera + 200 ml de nata per muntar
•500 ml de nata per muntar

Elaboració
1.Primer farem el tambor d’ametla, que podeu veure la recepta aquí. En picarem 200 g fins, i els altres 200 g els deixarem una mica més gruixats. També podeu deixar qualque tros per decorar. Ho reservarem.
2.Per fer el gelat posarem 200 ml de llet i 200 ml de nata dins una olleta i ho encalentirem sense deixar-ho bullir.
3.Amb una batedora, blanquejarem el sucre amb els vermells d’ou (podeu guardar els blancs al congelador i fer-los servir un altre dia).
4.Afegirem la mescla de llet i nata calenta als ous, sense deixar de batre, i ho tornarem a posar dins una olla i al foc, repetint l’operació: encalentir-ho sense deixar que bulli, i veureu com torna espès.
5.Abocarem la mescla dins un bol prou gran, i hi afegirem els 500 ml de nata sense deixar de batre amb unes varetes. Això és la mescla final, que haurà de reposar unes 4 hores dins la gelera.
6.Quan la mescla és prou freda, podem passar a fer el gelat amb un aparell, i hi afegirem el tambor d’ametla picat, quasi al final.
•Amb un aparell especialitzat: seguir les instruccions.
•Amb thermomix: congelar la mescla dins unes safates per fer glaçons, i triturar-ho després de que s’hagi congelat.
•De manera manual: posar la mescla dins un recipient hermètic i a dins el congelador, treur la mescla cada cert temps i remanar-ho, per així evitar que cristal·litzi i poguem aconseguir una textura més cremosa.