Ingredients

Per 6 gotets:

Per fer els gots de xocolata:

  • 200 g de xocolata per a postres
  • Globus d’aigua

Per fer la mousse de xocolata:

  • 90 g de xocolata negra per a postres
  • 15 g de mantega
  • 2 ous
  • 40 g de sucre

Elaboració
Per als gots de xocolata:

Inflem els globus d’aigua a la mida que més ens agradi, tenint en compte que hauran de caber en un got de vidre i els netegem amb un drap moll amb aigua. Fonem la xocolata al microones o al bany maria i un cop fosa la posem en un got de vidre. Preparem una safata que pugui anar al congelador i hi posem un paper sulfuritzat. Hi aboquem sis cullerades de xocolata fosa, que formaran la base dels gots. Tot seguit, endinsem els globus dins el got que està ple de xocolata i els posem a sobre de la base que hem preparat. Per acabar, els posem dins el congelador durant uns minuts fins que veiem que la xocolata ja està dura i llavors explotem els globus amb una agulla i els desenganxem de la xocolata. Ja tendrem els gotets de xocolata fets! Els guardem a la nevera.

Per a la mousse:

Fonem la xocolata i la mantequilla i ho deixem refredar una mica. Separem les clares dels vermells d’ou i afegim els dos vermells a la xocolata i la mantega i ho barregem bé amb una varilla. Després, hi afegim el sucre i ho continuem batent fins que tots els ingredients estiguin ben integrats.
Per altra banda, muntem les clares d’ou a punt de neu i quan estiguin llestes les afegim a la mescla anterior, hem d’anar molt alerta que no baixin!
Per finalitzar el plat, aboquem la mousse dintre dels gotets i ho deixem a la nevera un mínim de 2 hores abans de servir.