Ingredients
310g de farina de FORÇA
175g d’aigua a temperatura ambient
20g d’oli d’oliva
15g de llevadura fresca
1 cullerada de sal (que equival a 8g)
opcional: pipes, fruits secs….
i, molt important: un pírex amb tapa. Si no en teniu podeu improvitzar amb un motlle de coques tapat amb un altre motlle.
Elaboració
Aquesta recepta és per a principiants, se’l sol anomenar “pa miracle”. No necessita temps de tova ni amassat. No necessitam cap panificadora ni molt de temps. Tan sols 5 minuts per fer-lo i 40 per coure’l, unes mans i uns quants ingredients bàsics. Ens hi posam?

Posam la farina en un bol i esmicolam la llevadura amb les mans i la tiram per sobre. Afegim l’aigua, l’oli i la sal i barrejam bé amb les mans. No fa falta amassar excessivament, només fins que veiem que els ingredients s’han integrat. Formam una bola i la posam a dins el pírex engrassat prèviament amb oli.

Pintam el pa amb una mica d’oli d’oliva, hi tiram un polsim de farina per sobre i feim uns talls al pa amb un cúter o un ganivet que talli molt. Ho tapam amb la tapa i ho posam dins el forn SENSE ESCALFAR (sí sí, amb el forn apagat!). Posam el forn a 220º i ho deixam coure 40 min.

Quan el pa estigui cuit el deixam refredar abans de tallar-lo. I ja tenim un pa boníssim i facilíssim!