Per a devers 22-24 bunyols

Ingredients:
– 280 g de patata bollida amb pell
– 140 g de farina
– 1 sobre de llevat de fleca (forn)
– 2 cullerades d’aigua
– 1 ou batut
– Oli d’oliva per fregir
– Sucre a bastament per arrebossar els bunyols

Preparació:
Pelau la patata una vegada freda i xafau-la amb una forquilla en un bol. Afegiu l’aigua, l’ou, el llevat i la farina i pastau-ho fins que quedi tot unit. Tapau el bol amb un drap de cuina i deixau-ho reposar en un lloc càlid, sense corrent d’aire, fins que la massa hi hagi pujat.

Després, amb les mans untades d’oli, agafau porcions de la pasta i formau boletes amb un forat enmig. Reservau-les sobre el marbre untat també d’oli.

A continuació, posau oli en una paella profunda (fins a una mica més de la meitat) i quan estigui calent, tirau-hi els bunyols amb suavitat. Al principi s’enfonsaran però ells mateixos pujaran a la superfície. Quan estiguin daurats d’una banda, feu-los la volta amb cura perquè es daurin també per l’altre costat. Retirau amb una escumadora i col·locau-los en una safata amb paper de cuina per llevar l’excés d’oli. Han de quedar cruixents per fora i mollets per dins.

Per acabar, arrebossau-los amb sucre i menjau-los encara calents.