Ingredients:

Per a 4 persones

– 24 gambes (poden ser congelades)
– ½ lletuga petita
– 1 alvocat
– 3 rodanxes de pinya tropical en almívar
– ½ mang
– ½ llimona

De la salsa rosa:

– 200 g de maionesa casolana
– 3 cullerades de quetxup (o salsa de tomàtiga)
– 2 cullerades de suc de taronja (o de l’almívar de la pinya)
1 cullerada de brandi
– Un raig de salsa tabasco
– Pebre blanc en pols (opcional)
– Un raig de salsa Perrins (opcional)

Preparació:

Pelau les gambes. Posau una olla al foc amb aigua i en bullir, abocau-hi les gambes. Comptau 30 segons des que l’aigua torna a alçar el bull i apagau el foc. Colau les gambes.

Netejau la lletuga i tallau-la a la juliana. Pelau l’alvocat i el mango i tallau-los a daus petits.

Posau tots els ingredients de la salsa dins un bol i remenau bé fins que estiguin ben mesclats. Si trobau la salsa massa espessa, afegiu-hi un poc més de suc de taronja o almivar de la pinya per aclarir-la.

Per muntar les copes, posau dins cada una un llit de lletuga, trossets de fruita per damunt, mesclats, i damunt, les gambes en la posició que veis a la fotografia. Abocau-hi dues o tres cullerades de salsa per damunt o, si voleu, servir la salsa a part i que cadascú se’n serveixi la quantitat que li véngui de gust.

Nota:
No prepareu aquest còctel amb antelació. Podeu tenir les gambes bullides i la salsa preparada, però no talleu la verdura i la fruita fins just abans de servir-lo.