Ingredients

Per a quatre persones:
– Un quilogram de carbassó
– Una patata
– Una pastanaga
– Una ceba
– 50 grams de formatge blau
– 125 mil·lilitres de crema de llet
– Sal
– Oli
– Un litre d’aigua

Preparació

Primer de tot, netejau els carbassons, pelau-los i tallau-los en trossos petits. Cal parar esment i intentar treure’ls el mínim de pell. Seguidament, pelau i tallau la patata, la ceba i la pastanaga. Mentrestant, posau un litre d’aigua al foc perquè s’escalfi.

Un cop tenim la verdura tallada, posau una olla al foc amb un rajolí d’oli i quan estigui una mica calent, sofregiu una mica la verdura sense deixar que es cremi i sense deixar de remenar-ho tot. A continuació afegiu-hi l’aigua, ja calenta, fins que cobreixi la verdura i posau-hi una mica de sal.

Tot això ho deixau a foc mig durant mitja hora i ho anau remenant. Mentre la verdura es cou, foneu el formatge blau, mesclau-lo amb la crema de llet i afegiu-lo a la verdura, un cop estigui cuita.

Per acabar, ho passau tot per la batedora. Podeu menjar la crema tant calenta com freda.