Ingredients
Per a 4 persones

Dels canelons:

  • 16 plaques de canelons
  • 500 g de bolets variats
  • 50 g de Pedro Ximénez (o vi de Porto)
  • 1 ceba mitjana
  • 2 alls
  • 3 cullerades rases de farina de blat de moro (Maizena o similar)
  • 80 g de foie micuit d’oca
  • 4 cullerades d’olii d’oliva
  • sal
  • pebre bo
  • 60 g de formatge parmesà ratllat
  • 60 g de mantega freda

De la beixamel:

  • 50 g de mantega
  • 50 g de farina
  • 600 g de llet
  • sal
  • nou moscada

Preparació:

Per preparar la recepta de canelons de bolets, netejau els bolets i tallucau-los. Pelau la ceba i els alls i picau-los ben fins.

Posau la farina de blat de moro dins una tassa i abocau-hi el Pedro Ximénez. Deixau reposar la mescla durant 5 minuts abans de remenar. Dissoleu ara la farina en el vi i reservau la mescla.

Posau una paella al foc amb l’oli. Sofregiu-hi la ceba i l’all a poc foc durant 10 minuts. Afegiu-hi els bolets i coeu-los a foc viu durant 5 minuts. Incorporau-hi el foie trossejat i deixau que es fongui. Salpebrau el conjunt. Afegiu-hi la farina de blat de moro dissolta en el vi. Remenau només fins que la mescla prengui consistència i retirau la paella del foc. Tastau-ho i rectificau de sal si fos precís.

Bulliu les plaques de canelons en aigua salada abundant. Colau-les, refrescau-les amb aigua i posau-les damunt un pedaç blanc ben net perquè degotin.

Per preparar la beixamel, posau la mantega dins una olla o paella. Quan s’hagi dissolt, afegiu-hi la farina i mesclau-la amb la mantega remenant seguit seguit amb la batedora manual de barnilles. Coeu el conjunt almenys durant 2 minuts. Incorporau-hi la llet poc a poc sense parar de remenar. Al principi sembla que farà grums, però poc a poc l’aspecte va canviant a mesura que hi afegim llet i remenam. Quan hi hagueu incorporat tota la llet, deixau bullir la salsa encara 5 minuts al mínim i retirau-la del foc. Afegiu-hi sal i nou moscada ratllada al vostre gust.

Untau amb mantega una rostidora.

Posau una culleradeta ben plena de farciment enmig de cada caneló, enrotllau-lo i col·locau-lo dins la rostidora (la part on s’ajunten els extrems no ha de quedar a baix, perquè es desfarien en servir-los). Abocau-hi per damunt la salsa beixamel. Empolvorau la superfície de parmesà ratlla i distribuïu-hi trossets de mantega.

Enceneu el forn a 190º. En ser calent, enfornau els canelons i coeu-los fins que es dauri la superfície (20-30 minuts).