Ingredients

Per a 8-10 persones

Del púding:

– ½ quilo de formatge mascarpone
– 150 g de sucre
– 3 ous
– 160 g de farina de força
– La pell de ½ llimona ratllada
– 60 g de suc de llimona

De la salsa de magrana:

– 400 g de grans de magrana
– 100 g de sucre
– 30 g de suc de llimona

Preparació:

Feis primer la salsa de magrana: posau tots els ingredients dins una cassola alta i feis bullir el conjunt fins que vegeu que s’ha evaporat molt de líquid i la mescla té una consistència com la de la mel (haurà de bullir almenys ½ hora, potser més temps). Passau-la ara pel passapurés i reservau-la. Quan es refredi s’espessirà més.

Enceneu el forn a 180º.

Untau un motlle de púding amb mantega. Folrau el fons i les parets amb paper sulfuritzat.

Bateu el mascarpone amb el sucre. Podeu fer-ho amb la batedora manual de barnilles o amb el robot de cuina. Incorporau-hi els vermells dels ous i bateu la mescla. Afegiu-hi la pell de llimona ratllada i el suc. Ara, la farina tamisada. Finalment, els blancs d’ou pujats a punt de neu. Mesclau-ho tot bé amb una cullera de fusta, amb moviments suaus de dalt a baix que permetin l’entrada d’aire.

Abocau la preparació dins el motlle. Premeu un poc amb una espàtula i allisau bé la superfície.

Quan el forn sigui calent, enfornau el púding. Coeu-lo durant ½ hora a aquesta temperatura. Després, abaixau-la a 160º i acabau-lo de coure (20 minuts més, aproximadament), fins que punxant-ne el centre amb un escuradents, en surti quasi eixut (però no del tot; ha de quedar una mica humit).

Deixau refredar el púding completament i serviu-lo acompanyat de la salsa de magrana.