Ingredients

Per a dues persones:

Ingredients ensalada:
– 2 Tomàtigues
– 1 Alvocat
– 1 formatge mozzarella di bufala
– Blat de moro
– Brots tendres d´ensalada

Ingredients salsa pesto:

– 50 g de fulles d’alfabaguera plana
– 4 culleretes de pinyons
– 2-4 gran d’all
– 120 ml d’oli d’oliva verjo
– 115 g de formatge parmesà acabat de ratllar
– 25 g de formatge pecorino acabat de ratllar
– Sal
– Pebre bo

Preparació

Aquesta ensalada és molt senzilla de fer. Tan sols hem de fer ben néts els ingredients i tallar-los a rodanxes i després emplatar al gust o si voleu podeu emprar la presentació de la fotografia adjunta.

La salsa al pesto la podeu comprar feta o si voleu la podeu fer en un moment amb el morter. Picarem l’alfabaguera, els alls i els pinyons fins a tenir una pasta homogènea. Afegirem la meitat de l’oli i batrem fins a tenir una pasta amb una consistència cremosa. Després anirem afegint la resta de l’oli com si féssim all i oli, poc a poc, sense deixar de batre, fins a tenir una emulsió perfecta.

Finalment afegirem els formatges, remenarem amb una cullera de fusta i rectificarem de sal i pebre bo.

Bon profit.

Vaig aprendre la recepta del cuiner Àgab Rullan.