Ingredients:

1 espatlla de xai

1 cabeça d’alls

1 copa de vi ranci

1 copa de conyac

Llorer

Oli d’oliva verge extra

Sal

Pebre negre

Aigua o brou de carn

Patates del Bufet

Elaboració:

En una safata de forn hi posem l’espatlleta o espatlletes prèviament salades i empebrades. Seguidament banyem generosament amb oli d’oliva, el vi ranci, el conyac i l’aigua o brou. Posem els grans d’all repartits per la safata i la fulleta de llorer i enfornem a uns 150º unes dues horetes. Anirem remullant l’espatlla de tant en tant amb el suc de la cocció i li donarem la volta a la meitat del temps. Si cal, afegirem una mica més de brou.

Seguidament, apujarem la temperatura del forn a uns 250º (Si cal també la part de dalt, si tenim un forn domèstic) i deixarem coure l’estona suficient perquè ens quedi dauradeta per fora.

30 o 40 minuts abans d’acabar la cocció i podem posar unes patates petites senceres, tipus bufet.

També podem posar-hi uns tomacons oberts pel mig per completar la guarnició.

I ja tenim l’espatlla a punt d’anar a taula. Ah! I no us baralleu per les patates! ;-)