Ingredients:

Per a 4 persones

– 2 moniatos grossos (bastant grossos
– 1 ceba grossa
– 2 cullerades de mantega (no margarina!)
– 1 cullerada de sucre morè
– Un pessic de sal
– Un pessic de pebre
– Parmesà

Preparació:

Enfornem els moniatos a uns 180ºC aproximadament i deixeu que es facin lentament. Cada forn és un món, així que no us heu de guiar pel temps. Simplement, heu de punxar el moniato amb un escuradents mateix i, quan estigui tovet, és que està ben cuit!

Mentrestant, en una paella, aboquem la mantega i la deixem fondre a foc lent. Tallem la ceba en juliana i l’afegim a la paella deixant que cogui lentament. No volem que es faci immediatament, sinó que quedi melosa. La deixem a la paella uns 10-15 minuts i, a continuació hi afegim el sucre, la sal i el pebre. Ho deixem uns 10 minuts més.

Emplatar és fàcil i ràpid i queda molt vistós. Simplement partim els moniatos en dues meitats (de llarg) i en servim una a cada plat. Li fem un tall que vagi de dalt a baix i l’obrim una mica amb un ganivet. Per sobre, hi aboquem la ceba i, per finalitzar, hi ratllem un bon parmesà per sobre.

Bon profit!