Ingredients

Base

– Pa pagès
– Tomàtigues de ramellet
– Oli d’oliva verge
– Sal

Companatge

– Formatges maonès
– Pernil salat
– Pebres coents
– Fonoll marí
– Olives trencades o pansides

Preparació

El pamboli és un dels plats més típics de les nostres contrades i un dels més senzills de fer. De fet, normalment cadascú se’l fa directament a taula.

Hem de d’agafar una llesca de pa pagès, millor si el torrau abans, li fregau (o sucau) una mica de tomàtiga de ramellet, la salau al gust, i hi afegiu una mica d’oli d’oliva verge i finalment li posau un parell de tellades de formatge i de pernil salat. Si voleu, us recomanam acompanyar el pamboli amb pebres coents, fonoll marí i un parell d’olives.

Del pamboli en podeu fer tantes variants com productes hi vulgueu combinar. De fet, a mi m’agrada molt fregar un all abans de posar-hi la tomàtiga.

Bon profit!