Ingredients

Per a 4 persones
– 2 sípies mitjanes
– 2 tomàtigues tipus de frare
– 8-9 cebes
– 1 fulla de llorer
– Pebre bord
– Carn de nyora (2 cullerades) o carn de pebrot xoricer
– Sal
– Oli d’oliva
– 1-2 bitxos
– 1 tassó de vi blanc
– 1 cullerada de sucre

Preparació

Primer de tot tallam les sípies a daus, tallam les cebes a juliana i ratllam les tomàtigues.

Després, dins una greixonera mitjana (per 4 persones) encalentim l’oli d’oliva i després hi ficam la sípia. Deixam que se sofregeixi entre 10-15 minuts i hi afegim una mica de sal.

Hi afegim la tomàtiga, el sucre (per corregir l’acidesa) i la fulla de llorer. Ho tornam deixar uns 15 minuts més.

Passat aquest temps, hi afegim el vi blanc, les cebes, la carn de nyora, el pebre bord i ho corregim de sal. Ho deixam cuinant un mínim d’una hora, remenant de tant en tant.

Per acabar, hi afegim els bitxos uns 10 minuts abans d’apagar el foc perquè li donguin un puntet de coentor. Corregim de sal i llest.

Nota: Molt fàcil de cuinar, l’únic secret és que la sípia estigui més o menys una hora i mitja al foc perquè quedi tendra.

Esper que vos agradi.