Ingredients

Per a la tòfona

  • 170 g de xocolata negra trossejada
  • 25 g de mantega
  • 200 ml nata per muntar
  • 1 cullereta de xile en pols (caiena, jalapeño, pasilla … el que més us agradi, però que sigui coent)
  • 1 cullerada de whisky (o rom, o conyac, o vodka… el que més us agradi)

Per arrebossar la tòfona

  • Cacau en pols sense sucre

Per al xile caramel·litzat

  • 200 g de sucre
  • 250 ml d’aigua
  • 2 xiles vermells, sense llavors

Elaboració

Primer prepararem els xiles caramel·litzats. Per això, tallem els xiles en tires fines. Posem a bullir el sucre i l’aigua en un cassolí. Quan hagin bullit durant 1 minut hi afegim les tires de xile, baixem la temperatura i ho deixem cuinar durant 25 minuts. Si ho fem al vespre,

deixarem els xiles dins el cassolí amb l’almívar durant tota la nit.

L’endemà, escalfarem una mica el preparat i traurem les tires de Xile. Les posem una a una sobre un paper per a forn, i les deixem assecar.

Per a les tòfones, també necessitem preparar amb prou temps, de manera que el meu consell és preparar els xiles caramel·litzats el vespre anterior, i les tòfones també, perquè així tots dos preparats estaran tota la nit reposant.

Per a les tòfones, fonem la xocolata, la mantega, la nata i el xile en pols en una olla, amb cura a no cremar-lo. Quan s’hagi fos la xocolata

hi afegim el whisky, remenem bé i ho traiem del foc. Deixem refredar i ho posem una estona a la nevera fins que refredi. Quan estigui fred, ho traiem del frigorífic i ho batem amb una batedora elèctrica, no pujarà com quan pujem la nata per muntar, però una mica si ho farà. El passem a un recipient amb tapa o el tapem amb film però que toqui la superfície de la xocolata, que no quedi aire dins. I el deixem tot el vespre a la gelera.

Amb una cullereta o amb les mans formem les tòfones. Les arrebossem amb el cacau, i les posem sobre una safata, les tornem a deixar a la nevera fins que s’endureixin. Després les guardem en un recipient. Per acabar, hi afegim unes tires de xile caramel·litzat.