Ingredients

– 6 ous
– 1 ceba grossa
– 5 patates
– Llet
– Vi de cuina dolç
– Oli
– Sal
– Llevat “Canario”

Preparació

Primer de tot hem de pelar les patates i tallares a daus o tipus xips, però més gruixudes. Les deixam dins aigua per llevar l’excedent de midó.

Mentrestant podem pelar la ceba, tallar-la en juliana i fregir-la dins una paella. Li tirarem un rajolí de vi de cuina o Pedro Ximénez de manera que la ceba es faci més ràpidament.

Mentre la ceba es fa, podem fregir les patates.

Després, dins un bol posam els ous i un pessic de sal. Per uallar millor els ous se sol posar un rajolí de llet. I per a que la truita pugi més, mig sobre de “Canario” a la mescla.

En tenir la ceba i les patates fregides, les arreglam de sal, les mesclam ben mesclades i les posam dins una paella (jo sol emprar unes paelles dobles a posta per a fer truites, t’ajuden a fer la volta i les pots emprar per altres coses).

Hi afegirem els ous i a foc lent esperarem que una banda estigui feta per donar la volta a la truita i fer l’altra part.

En estar cuita de totes dues bandes, ja podem emplatar la truita.