Ingredients

  • Mig kilo de maduixes
  •  Pasta de full
  •  3 ous (jo en vaig fer servir 4 perquè eren molt petits)
  •  200 ml de llet
  • 1 cullerada de sucre per cada ou
  • 200 ml nata per muntar
  • Almívar (3 o 4 cullerades de sucre i una mica d’aigua)

Elaboració
És un pastís en quatre passes: pasta de full, flam, nata i maduixes.
1. La pasta de full: la vaig comprar feta. Triem el motlle i el folrem amb paper vegetal i per sobre el folrem amb la pasta de full.

2. El flam:
Ingredients:

  • 3 ous (jo en vaig fer servir 4 perquè eren molt petits)
  • 200 ml de llet
  • 1 cullerada de sucre per cada ou

Escalfem la llet amb el sucre perque es dissolgui i li afegim als ous batuts sense deixar de batre perque no es cualli l’ou. Es tira a dintre del motlle que hem folrat amb pasta de full i, tapat amb paper de plata, el fiquem al forn escalfat a 180º uns 15-20 minuts.

3. Nata: muntem 200 ml de nata i, un cop tret el pastís del forn i refredat, el decorem. No cal que sigui perfecte, penseu que a sobre hi posarem les maduixes.

4. Maduixes: les netegem, les partim per la meitat i les reservem. A una paella hi posem unes cullerades de sucre i una mica d’aigua i fem un almívar espés. Col·loquem les maduixes a sobre de la nata i les pintem amb un pinzell amb l’almívar. Si voleu també podeu pintar la pasta de full dels voltants.