Ricardo Rossi, del restaurant Valldemossa ha guanyat la cinquena edició d’Oleotapa, el concurs de tapes amb oli d’oliva verge extra que convoca el consell regulador de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca, esdevingut aquesta tarda a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears.

El jurat format pel president de la DO Oli de Mallorca, Sebastià Solivellas, el cuiner amb estrella Michelin, Tomeu Caldentey; el cuiner de Misericordiae, Joan Vila; la periodista de Mallorca Zeitung, Martina Zender i els professors del departament de cuina de l’EHIB Pilar Pérez i Josep Maria Calonge ha determinat que, d’entre les sis tapes finalistes, el ‘tataki de vedella amb blat de moro, tomàtiga, pastanaga i emulsió de la seca marinada’ creació de Ricardo Rossi reunia totes les qualitats pel que fa a incidència sensorial de l’Oli de Mallorca, qualitat organolèptica, complexitat tècnica i presentació.

Les tapes ‘moll amb sentiment menorquí’, de Llorenç Bagur (Mesón Can Pedro) i ‘Gambes amb all d’O’ de José Cortés (Diablito) han estat premiades per part del jurat amb el segon i tercer premi respectivament. També han destacat amb un gran nivell les tapes presentades per la resta de finalistes, Marzio Cambuli, Tolo Julià i Marcos Presedo.

Com a guanyador d’aquesta edició, Ricardo Rossi (qui també va guanyar el concurs Oleotapa a l’edició 2016), rebrà una selecció d’olis d’oliva verge extra Oli de Mallorca (AOVE) valorada en més de 1.000 euros, un passi de congressista per Madrid Fusion i un val de 200 euros cortesia de Makro, mentre que Bagur i Cortés rebran un lot d’AOVE valorat en 500 euros i un val de 100 euros de Makro.