Acaba de néixer Venda Directa: La manera de fer el rebost de primera mà, comprant directament al pagès o al ramader. Es tracta d’una experiència que permet adquirir aliments de primera qualitat com oli, vi, carn, fruites i verdures o formatge sense intermediaris al mateix lloc on s’elaboren.
Aquesta iniciativa està promoguda pel Govern de les Illes Balears a través de l’empresa pública Semilla, gràcies a la qual s’han realitzat tota una sèrie d’identificadors i una web per conèixer els llocs on podem comprar aliments de primera mà, una manera que permet conservar el camp i contribueix a mantenir llocs de feina durant tot l’any i, alhora, fomenta la sostenibilitat del paisatge.
Actualment hi ha 14 explotacions agràries acollides en aquest programa:
- Rancho Grande: Carn
- Sa Caragolera: Caragols
- Sa Casa Pagesa de Sant Jordi: Fruita
- Finca Son Tema: Formatge
- Son Menut: Oli
- Formatges Burguera: Formatge, ous, sobrassada
- Sa Casa Pagesa Son Sardina: Fruita
- Sa Bisbal – s’Hortet de Can Jaume: Fruita
- Son Jover: Formatge i iogurt
- Galmés i Ribot: Vi
- Can Roseta: Iogurt
- Son Puig: Vi
- Son Barrina: Fruita, llimones, ous
- Aubocassa: Oli
Aquest dimarts es va dur a terme una presentació als mitjans de comunicació Es va visitar la Finca de Son Jover on es fa formatge tou, formatge fresc, semicurat i curat d’ovella roja mallorquina i, pròximament de cabra. Després es va visitar S’Hortet d’en Joan, a Pina, on hi cultiven fruites, verdures i hortalisses. Aquí entrà la bona mà de la cuinera Maria Salinas, ambaixadora de la campanya Venda Directa, que va preparar un berenar amb els productes de la terra. La visita acabà a Sa Caragolera, a Binissalem, on es va donar a conèixer la cria d’aquest animal tan present a la cuina de les Balears, Catalunya, Andorra, la Franja de Ponent, l´Alguer, el Carxe i el País Valencià.
Podeu consultar les finques, els productes que s’hi elaboren, l’horari d’atenció i el telèfon a la web: www.vendadirecta.com