La llet d’ametla, la beguda típica del Nadal i a Santa Maria

Amb les festes de Nadal, la llet d’ametla no pot faltar a taula. El municipi de Santa Maria del Camí és un dels ambaixadors d’aquesta beguda típica del Nadal. PODEU TASTAR LA LLET D’AMETLA DISSABTE 17 I DIUMENGE 18, A LA PARADA DE L’ASSOCIACIÓ DE PERSONES MAJORS DEL MERCAT NADALENC Amb motiu del Mercat Nadalenc a Santa Maria, hi trobareu una paradeta especial de llet d’ametlla feta per l’Associació de Persones Majors amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Maria del Camí. Romandrà oberta dissabte 17 de desembre, de 16.30 a 21 h, i diumenge, de 9 a 14 h,

Amb les festes de Nadal, la llet d’ametla no pot faltar a taula. El municipi de Santa Maria del Camí és un dels ambaixadors d’aquesta beguda típica del Nadal.

PODEU TASTAR LA LLET D’AMETLA DISSABTE 17 I DIUMENGE 18, A LA PARADA DE L’ASSOCIACIÓ DE PERSONES MAJORS DEL MERCAT NADALENC

Amb motiu del Mercat Nadalenc a Santa Maria, hi trobareu una paradeta especial de llet d’ametlla feta per l’Associació de Persones Majors amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Maria del Camí. Romandrà oberta dissabte 17 de desembre, de 16.30 a 21 h, i diumenge, de 9 a 14 h, a la Plaça de la Vila.

Història de la llet d’ametla a Santa Maria

Santa Maria del Camí conserva una interessant tradició sobre aquesta beguda que té l’origen en el convent dels frares Mínims l’any 1682. L’ordre mínima feiael vot d’abstinència i eren vegetarians. Per aquest motiu, començaren a produir la llet d’ametlla. Per les festes de Nadal, posaven a disposició del poble de Santa Maria el molí, tradició que ha perdurat fins avui, ja que és tradicional elaborar-la i consumir-la per aquestes festes.

Una beguda, senzilla i exquisita

Després de moldre les ametles, la llet s’ha de bollir amb sucre, llimona i canyella. L’ametlla de Mallorca, és un producte amb Indicació Geogràfica Protegida, i un element fonamental i identificatiu de la gastronomia santamariera, amb una qualitat insuperable. La llet d’ametlla se sol prendre calenta i acompanyada de la típica coca de Nadal o de patata. La podeu trobar dies abans de Nadal a alguns dels cellers de Santa Maria com el celler Sebastià Pastor, el celler Es Cabàs, Can Cargao i a la botiga de menjar preparat Bojos per la Cuina.

Schreibe einen Kommentar

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat