Leider ist der Eintrag nur auf Europäisches Spanisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Són gratuïts i están organitzats per APAEMA

L’Associació de Productors d’Agricultura Ecològica de Mallorca (APAEMA) organitza dos cursos previstos per als propers dies. Són dues iniciatives gratuïtes que tenen com a objectiu acostar el sector primari a la societat i, també, ajudar a la professionalització del sector pagès. Els cursos d’agricultura ecològica i cultiu de l’olivar són els següents:

  • Curs Cultiu de l’Olivar Ecològic. Divendres 24 de març (de 16 a 21 hores, teòrica) i dissabte 25 de març (de 9 a 14 hores, pràctica). A la Cooperativa Agrícola de Poreres (C/ Cooperativa, 2. Porreres).

Té una durada de 10 hores. S’hi donaran a conèixer els principis bàsics del cultiu de l’olivar ecològic. S’hi tractaran qüestions com el maneig del sòl, les varietats d’olivera, la fertilització orgànica i la gestió de les cobertes vegetals, a més del manteniment de l’humitat i els diferents sistemes de reg. També es parlarà sobre la prevenció i el control de plagues i malalties i el tipus de poda més adients. Gratuït. L’imparteix Andreu Vila, tècnic d’agricultura ecològica.

  • Curs d’Iniciació a l’Agricultura Ecològica. Dies 22, 23 i 24 de març (de 16 a 20 h) i dia 25 de març (de 8.30 a 15 h). A l’IES la Ribera (c/ del Martinet, 8. Palma).

Té una durada de 20 hores. S’hi donaran a conèixer els principis bàsics de l’agricultura ecològica en el context de Mallorca. S’hi tractaran els punts següents: fonaments de l’agricultura ecològica, reglament de la Unió Europea i la certificació. El cultiu i maneig d’herbacis, hortícoles i fruiters; el sòl, la fertilització i el compostatge. Rotacions i associacions de cultiu; a més de mètodes de prevenció i control de plagues i malalties; el reg i la maquinària, les varietats locals i les opcions de comercialització. Gratuït. L’imparteix Miquel A. Lobo.

Els cursos són gratuïts. Per apuntar-vos-hi heu de telefonar al 971 16 83 26, o bé heu d’escriure a <cursos.apaema[arrova]gmail [punt] com i hi heu d’especificar el nom complet, número de document d’identitat i telèfon de contacte.