Gelat de Carquinyolis i Moscatell

Ingredients
3 litres de llet sencera
75 grams de sucre
1 culleradeta d’extracte de vainilla
400 grams de llet d’ametlles (tipus Almendrina)
60 grams de sucre invertit
250 ml de moscatell Montbrione
3 fulles de gelatina
1 bossa de carquinyolis (reservar-ne uns quants per decorar)
Elaboració
ELABORACIÓ
Posar la llet, el sucre i l’extracte de vainilla en una olla i portar a ebullició.
Baixar el foc i deixar bullir destapat fins que el seu volum s’hagi reduït a la meitat.
Incorporar l’Almendrina i el sucre invertit sense deixar de remanar fins que quedi ben dissolt. Retirar del foc i reservar en un bol. Quan estigui fred guardar a la nevera fins que estigui fred.
Fer el gelat de manera tradicional, o amb una geladera.
Quant el gelat comenci agafar consistència incorporar la quantitat de carquinyolis esmicolats que es vulgui, i els daus de gelatina.
Servir decorant la part superior amb un carquinyoli.
Per fer els daus de gelatina de moscatell:
En bol amb aigua freda posar a remullar les 3 fulles de gelatina uns 5 minuts.
Mentrestant posar el moscatell en una olla i escalfar.
Escòrrer la gelatina i incorporar-la al moscatell. Barrejar fins a dissoldre.
En un recipient de vidre quadrat abocar la gelatina de moscatell i guardar al congelador fins que solidifiqui.
Quant estigui solidificat fer-ne talls longitudinals i hortizontals.
(Reservar una mica de la gelatina de moscatell sense solidificar per fer polos de gelat de carquinyolis i moscatell)

Leave a Reply

Your email address will not be published.