Són gratuïts i están organitzats per APAEMA

L’Associació de Productors d’Agricultura Ecològica de Mallorca (APAEMA) organitza dos cursos previstos per als propers dies. Són dues iniciatives gratuïtes que tenen com a objectiu acostar el sector primari a la societat i, també, ajudar a la professionalització del sector pagès. Els cursos d’agricultura ecològica i cultiu de l’olivar són els següents:

  • Curs Cultiu de l’Olivar Ecològic. Divendres 24 de març (de 16 a 21 hores, teòrica) i dissabte 25 de març (de 9 a 14 hores, pràctica). A la Cooperativa Agrícola de Poreres (C/ Cooperativa, 2. Porreres).

Té una durada de 10 hores. S’hi donaran a conèixer els principis bàsics del cultiu de l’olivar ecològic. S’hi tractaran qüestions com el maneig del sòl, les varietats d’olivera, la fertilització orgànica i la gestió de les cobertes vegetals, a més del manteniment de l’humitat i els diferents sistemes de reg. També es parlarà sobre la prevenció i el control de plagues i malalties i el tipus de poda més adients. Gratuït. L’imparteix Andreu Vila, tècnic d’agricultura ecològica.

  • Curs d’Iniciació a l’Agricultura Ecològica. Dies 22, 23 i 24 de març (de 16 a 20 h) i dia 25 de març (de 8.30 a 15 h). A l’IES la Ribera (c/ del Martinet, 8. Palma).

Té una durada de 20 hores. S’hi donaran a conèixer els principis bàsics de l’agricultura ecològica en el context de Mallorca. S’hi tractaran els punts següents: fonaments de l’agricultura ecològica, reglament de la Unió Europea i la certificació. El cultiu i maneig d’herbacis, hortícoles i fruiters; el sòl, la fertilització i el compostatge. Rotacions i associacions de cultiu; a més de mètodes de prevenció i control de plagues i malalties; el reg i la maquinària, les varietats locals i les opcions de comercialització. Gratuït. L’imparteix Miquel A. Lobo.

Els cursos són gratuïts. Per apuntar-vos-hi heu de telefonar al 971 16 83 26, o bé heu d’escriure a <cursos.apaema[arrova]gmail [punt] com i hi heu d’especificar el nom complet, número de document d’identitat i telèfon de contacte.