/

Andreu Moreno representarà les Illes Balears en el Campionat Destapa els Llegums

El concurs se celebrarà a Valladolid i té com a objectiu donar valor als llegums de Castella i Lleó com un ingredient d'excel•lència

El cuiner Andreu Moreno Castellano, responsable dels fogons del restaurant de l’Hotel Barefoot de Portocolom, ha estat triat per representar les Illes Balears a la gran final del II Campionat Nacional desTAPA els Llegums, que se celebrarà el 28 d’abril vinent a Valladolid. Ho farà amb una proposta molt especial, que ha batiat com a ‘Tupé Cado‘, on el cuiró llueix amb llum pròpia en la seva versió més creativa.

Andreu Moreno explica que la seva recepta té brou de bullit amb un toc de coent que incita a continuar menjant, seguit d’un serrell (tupé) de briox farcit de les carn del brou, morcilla i cornes, amb praliné de ciurons (de Pedrosillo).

Aquest certamen gastronòmic està patrocinat per Tierra de Sabor, i té com a objectiu donar valor als llegums de Castella i Lleó com un ingredient d’excel·lència i enorme versatilitat culinària. La presentació oficial del campionat va ser el mes de febrer passat al restaurant Omeraki by Alberto Chicote (Madrid).

Moreno s’haurà d’encarar a 16 cuiners d’arreu de l’Estat espanyol, un per cada comunitat autònoma. La selecció de finalistes ha resultat una combinació del vot popular (50%) i la valoració del comitè professional del campionat (50%), tenint en compte aspectes com l’entitat gastronòmica de cada proposta i el compliment del reglament oficial. Els participants són els següents:

Comunitat autònomaConcursantRestaurantNom de la tapaLlegums protagonistes
AndalusiaDaniel Redondo RecheQuillo Cocina FlamencaEsto son lentejas…Lenteja de Tierra de Campos IGP
AragóDavid Lorente BlascoNola GrasRamensilloGarbanzo de Pedrosillo MG
AstúriesMario Fernández ArgüellesTC 28 Beber y ComerZamora-París-BombayGarbanzo de Fuentesaúco IGP
CanàriesJorge González CarballeiraOlivo CorsoRoca ViejaGarbanzo de Fuentesaúco IGP
CantàbriaMónica Calderón CruzRestaurante La PraderaCocido Montañés a Nuestra ManeraAlubia de la Bañeza-León IGP
Castella i LleóJorge Asenjo QuevedoRestaurante Barro AsadorConejo y Legumbres de Castilla y LeónGarbanzo de Valseca MG, Judión de la Granja MG
Castella – la ManxaBartolomé Lozano GonzálezArrocería Puerta de MadridBocado de judiones con Perdiz Roja y Galleta de GarbanzosGarbanzo de Pedrosillo MG, Judión de la Granja MG
CatalunyaFrancisco Javier González MacíaHotel Can Boix de Peramola (Slow Life Hotels)Llegums DonutAlubia de la Bañeza-León IGP, Garbanzo de Pedrosillo MG
Comunitat de MadridIñaki RodaballoRestaurante Latxaska EtxeaGarbantojoGarbanzo de Fuentesaúco IGP
País ValenciàAitor Martínez RosCan Ros RestauranteVaja Llenties, TroncoLenteja de Tierra de Campos IGP
ExtremaduraAlberto Montes PereiraRestaurante AtrioTierra de SaborGarbanzo de Pedrosillo MG
GalíciaDiego Hernán ReynaCervecería Central ParkBaklava de Laconada y Garbanzos CrujientesGarbanzo de Fuentesaúco IGP
Illes BalearsAndrés Moreno CastellanoHotel BarefootTupé CadoGarbanzo de Pedrosillo MG
La RiojaMiguel Espinosa CiordiaRestaurante El AlbergueLa AlforjaAlubia de La Bañeza-León IGP
MúrciaAlberto Novo SánchezLa TapeotecaJudión de La Granja, Caballa e HinojoJudión de la Granja MG
NavarraSonia Zaratiegui SagardoyBar Nuevo HostafBraus LlegumsLenteja de la Armuña IGP, Alubia de La Bañeza-León IGP, Garbanzo Pedrosillo MG
País BascJuan García DomínguezRestaurante DolarViatge de FuentesaücGarbanzo de Fuentesaúco IGP

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat