/

Barcelona Wine Week tanca una edició rècord i ampliarà espai el 2025

Hi han participat 24 cellers de les Illes Balears

Barcelona Wine Week (BWW), el saló de referència del vi de qualitat, ha tancat les portes aquest dimecres a Fira de Barcelona amb xifres rècord: 952 cellers de 73 denominacions d’origen i devers 21.000 visitants professionals, un 20% dels quals han estat d’àmbit internacional. En total, durant l’esdeveniment s’han celebrat més de 12.000 reunions de negoci entre empreses expositores i els 1.000 grans compradores nacionals i 650 importadors clau internacionals de països estratègics com ara Estats Units, Alemanya, Canadà, Països Baixos, Regne Unit o la Xina, convidats per BWW en col·laboració amb ICEX.

Després de l’èxit de la seva quarta edició, que ha crescut un 15% tant en xifra d’expositors com en metratge, la mirada ja està posada en la de 2025, en la qual BWW ampliarà metratge per a respondre a l’alta demanda de cellers i visitants professionals sense abandonar la seva emblemàtica ubicació en el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona. BWW 2025 se celebrarà del 3 al 5 de febrer de l’any vinent.

Per al president del saló, Javier Pagés, “en només quatre edicions, Barcelona Wine Week s’ha convertit en una de les tres fires del vi més rellevants d’Europa. Aquest èxit de convocatòria ens obliga a redimensionar-nos, a créixer per a acollir més cellers i més compradors, però sense perdre l’essència d’exclusivitat i qualitat de l’esdeveniment.”

Durant tres dies, s’han servit més de 300.000 copes de vi de cellers com ara Matarromera, Pago de los Capellanes, Protos, Marqués del Atrio, Hammeken Cellars, Lan, La Rioja Alta, Araex, Juvé & Camps, Vicente Gandía, Freixenet o Vallformosa, com també centenars de petits i mitjans cellers agrupats en més de 70 denominacions d’origen i altres segells de qualitat. Les que han tingut més presència han estat la DO Ribera del Duero, la DOCa Rioja i la DO Cava, però també n’hi han participat moltes altres com ara Priorat, Bierzo, Alacant, Mallorca, Jumilla, Cigales, Rías Baixas, Arlanza o Navarra.

De fet, els vins de les Illes Balears han estat un atractiu destacat per als amants del vi. Concretament, hi han participat 24 cellers que fan part de la DO Binissalem, la DO Pla i Llevant, Vi de la Terra de Mallorca, Vi de la Terra de Menorca i Vi de la Terra d’Eivissa.

Al saló, també hi han participat més de 160 experts, masters of wine, sommeliers, crítics i destacats elaboradors que han analitzat els grans reptes i macrotendències del sector. Des de l’adaptació al canvi climàtic i els avenços en sostenibilitat a la tendència a utilitzar recipients singulars per a elaborar el vi, més enllà de la fusta. Han participat prestigiosos elaboradors, com Dominik Huber i Sara Pérez (D.O.Ca Priorat), Masters of Wine com Fernando Mora, Almudena Alberca i Tim Atkin o experts com Peter Richards i Beth Willard.

Units per la sostenibilitat
BWW té un ferm compromís amb la sostenibilitat de l’esdeveniment. En aquest sentit, el 70% del mobiliari i estands del saló es reutilitza cada edició i la moqueta és ecològica. A més, en col·laboració amb Ecovidrio, en aquesta edició s’han recollit més de 17 tones de vidre. El saló també recupera els taps de suro amb la implicació del Institut Català del Suro i ha eliminat els plàstics d’un sol ús.

L’esdeveniment compta amb la col·laboració de la Federació Espanyola del Vi (FEV); el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA); el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme; ICEX España Exportació i Inversions i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. També rep el suport de Cajamar, el grup financer referent de la banca cooperativa a Espanya.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat