“S’ha de ser molt respectuós amb la història i cultura dels pobles, i la cuina en forma part”

Us presentam n'Eduard Lluís Palaus, el guanyador de la primera edició del concurs de receptes Mossegades amb la recepta barquetes d’escalivada amb bacallà esqueixat i olivada.

Us presentam n’Eduard Lluís Palaus, el guanyador de la primera edició del concurs de receptes Mossegades amb la recepta barquetes d’escalivada amb bacallà esqueixat i olivada.

És l’autor del blog De plat en plat i un enamorat de la cuina. En aquesta entrevista ens explica alguns dels seus gustos i curiositats.

Recordes la teva primera experiència culinària?

I tant! Encara que ja fa uns anyets…Va ser quan era petit, tenia 8 o 9 anys, en el restaurant que tenia la meva mare ja hi feia algunes amanidetes. Encara que el que m’agradava més era vendre gelats. M’encantava fer boletes i cortes i, perquè no dir-ho, les propinetes que em donaven (Per ser un nen tant espavilat…)

Quin és el plat que més t’agrada cuinar?

No sabria dir-ho exactament, molts, sobretot de cuina tradicional. Potser amb els arrossos diuen que hi tinc la mà trencada i disfruto molt fent-los.

I a l’hora de menjar, quin és el plat que més t’agrada?

Tots, i depèn del moment o de la situació. Amb el que m’agrada a mi menjar!  Crec que no podria triar-ne un. Quan surto a menjar fora de casa, m’és molt difícil triar, no pels plats que hi puguin haver-hi, sinó per descartar els que no menjaré. A no ser que vagi a un lloc determinat a menjar alguna especialitat que ja conec.

“QUAN SURTO A MENJAR A FORA DE CASA, M’ÉS MOLT DIFÍCIL DESCARTAR QUÈ NO MENJARÉ”

Hi ha algun aliment que no t’agradi?

Crec que no, potser el que no m’agrada encara no l’he tastat….

Experimentes sovint amb noves receptes, aliments o tècniques culinàries?

Quan treballava a la cuina era més fàcil experimentar amb noves tècniques culinàries. A casa és més difícil fer-ho per la manca d’eines i maquinària adequada.

Però sí, encara que sóc molt de cuina tradicional, sóc bastant curiòs i m’agrada provar coses noves, per això intento introduir noves formes i sabors a les receptes de tota la vida. Això sí, sense perdre l’origen d’un plat, crec que s’ha de ser molt respectuós amb la història i cultura dels pobles, i la cuina en forma part.

Vitroceràmica o cuina de gas?

Tot té els seus avantatges, la vitro és mes neta i et permet controlar més les temperatures de determinades coccions. I també hi ha tècniques en les quals necesites cops de foc més del tipus de cuina de fogons. Em quedo amb les dues.

Si poguessis cuinar per a un cuiner de renom, per a qui cuinaries?

De les preguntes que m’heu fet, potser aquesta és per mí la més difícil de contestar, admiro a molts cuiners i en conec a molts, de tots he après i aprenc coses, fins i tot de les mestresses de casa. No voldria esmentar-ne un i no esmentar-neun altre. I no sabria quin triar.

3 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat