El xató és un dels plats tradicionals catalans més populars. Se sol consumir a l'hivern, concretament en l'època de Carnestoltes i Quaresma,
Poseu les gambes a descongelar una hora abans dins del frigorífic.
Sobre una llesca de pa integral, posar una mica de formatge Emmental, tomàquet a llesques fines i fulles de rúcula. Cobrir amb
Tallar un cogombre, mig pebrot verd (o vermell) i una ceba mitjana a talls fins. Afegir un tomàquet gros tallat en trossos
Barrejar 1 patata gran cuita amb un tomàquet gran, un pebrot verd mitjà i una ceba mitjana tallats ben petits i una
Barrejar 200 g de fessols cuits amb un tomàquet gran, un pebrot verd mitjà i una ceba tendra mitjana tallats ben petits,
Sobre una llesca de mig centímetre de tomàquet, posar unes fulles crues d'espinacs i, a sobre, un seitó en vinagre. Repetir un
Amanir la rúcula amb una mica d'oli, vinagre, sal i pebre negre. Posar al plat amb unes làmines de poma i uns
Barrejar escarola amb pollastre cuit tallat. Amanir amb una vinagreta feta amb tres cullerades d'oli, una de vinagre, una culleradeta de melmelada
Tallar els tomàquets en rodanxes grosses i posar sal i pebre negre. A sobre, afegir un tall de mozzarella, pernil tallat petit
Tallar en troços petits el tomàquet (pelat i sense llavors), el cogombre (pelat i sense llavors), la ceba i el pebrot verd.
Farem una vinagreta amb tres parts d'oli i una de vinagre, una mica de pebre negre i melmelada casolana de cireres, tot
Barrejar 200 g de fessols cuits amb un tomàquet gran, un pebrot verd mitjà i una ceba tendra mitjana tallats ben petits
Coure mig got de bourghul com indica l'envàs. Un cop el bourghul estigui cuit, afegir un tomàquet mitjà, una ceba mitjana, mig
Tallar un tomàquet gran i una ceba mitjana a daus petits. Afegir el blat bullit (el doble que de verdura), una culleradeta
Amanir els canonges amb oli, vinagre, sal i pebre negre. Afegir germinats i formatge parmesà.
Comencem picant els ous durs, programant 2 segons, velocitat 4. Ho reservem en un bol.
Bull els ous amb antelació perquè done temps que es refreden. Posa’ls al foc en un cassó amb aigua i cou durant