El restaurant Flanigan de Port Portals ha iniciat unes jornades gastronòmiques per traslladar els quatre elements (terra, aigua, aire i foc) al plat, organitzades per Gastroevents Balears.

Les primeres s’han celebrat el 26 de novembre de 2020 i varen tenir a Jaume Vicens, cujiner del restaurant Béns d’Avall, i a Maties Miralles, pastisser del Forn des Pla de na Tesa com a protagonistes. Elaboraran un menú en el qual la terra en va ser l’element estrella, a través d’aliments com el porc senglar, els picornells, el cacau i la llebre.

El resultat va ser un menú deliciós de 8 passes, maridat pel sommelier Manuel Pérez, amb vins de Microvinos, cava de Freixenet, cervesa Rosa Blanca i brandi de Bodegas Suau. La festa va començar amb pa, foie i tòfona negra, una festa que va continuar amb una versió original i creativa de l’espinagada, servida en un vas de fang fet a Pòrtol, a la qual s’hi va substituir l’anguila i el llom per la carn de porc senglar i l’esclata-sang. La següent proposta va ser una ensaïmada cruixent amb porc negre, ceba confitada i cep, una mossegada deliciosa.

El primer plat principal varen ser unes burballes amb picornells i cabirol, seguida d’una deliciosa llebre a la royale amb trompeta de la mort, ravioli de cacau i peres amb vi. El punt final el va posar unes postres sorprenents, batiades amb el nom de palada de terra, que traslladaren el comensal a un bosc a través d’un gelat de pi, una praliné de pinyó i una crema muntada de mel de l’olivar del restaurant Béns d’Avall.

Vili Totev i Marina Álvarez, responsables de Flanigan, explicaren que les jornades gastronòmiques continuaran el proper mes de gener i se celebraran cada dos mesos. Hi participaran altres cuiners i pastissers. L’objectiu serà traslladar al plat la resta d’elements: aigua, foc i aire.