/

La vitamina C protegeix l’estómac?

La vitamina C ajudaria a alleujar les molèsties ocasionades per la gastritis

Consumer / Eroski.com – AMIC 

Moltes persones associen la vitamina C amb la gastritis, i fins i tot pensen que irrita l’estómac. Això és així per associar l’àcid (taronja, llimona…) amb molèsties gàstriques.

No obstant això, succeeix al contrari: la vitamina C ajudaria a alleujar les molèsties ocasionades per la gastritis.

A més, la ingesta de vitamina C ha mostrat tenir una relació inversa amb l’aparició del càncer gàstric, segons diversos estudis en persones d’alt risc. Així, l’estudi ‘Vitamina C: protecció contra càncer gàstric’ (2009) assenyala que iniciar la ingesta de vitamina C, dins del tractament contra el bacteri Helicobacter Pylori, és un factor protector a la progressió del càncer d’estómac. De fet, aquest bacteri és la principal causa de l’aparició d’úlceres gastroduodenals i de càncer gàstric.

En la mateixa línia una recerca duta a terme per la Universitat de Califòrnia, revela que l’Helicobacter Pylori és present en el 50% dels majors de 50 anys, encara que només entre el 10 i el 15% dels qui la tenen sofreixen els trastorns que provoca. Els investigadors varen analitzar set mil mostres de sang d’adults, i les dades els porten a afirmar que existeix una relació directa entre els nivells de vitamina C i la incidència del bacteri.

Els científics afirmen “no podem certificar que l’existència o no de vitamina C previngui de la infecció inicial d’Helicobacter Pylori, però sí que a majors nivells d’aquesta vitamina existeix major potencial d’evitar els seus efectes com l’úlcera d’estómac o el càncer gàstric“.

Imatge: istock

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat