//

Lassot 2023, un vi únic del celler Edetària

Una opció premium de la DO Terra Alta (Catalunya), elaborada la varietat autòctona garnatxa peluda

Edetària presenta Lassot 2023, un vi únic nascut a la parcel·la familiar Tossal, on les velles vinyes de garnatxa peluda s’aferren als sòls de tapàs —lutites vermelles plenes d’història— per donar vida a una de les interpretacions més autèntiques de la Terra Alta.

El nou llançament premium d’Edetària, Lassot 2023, es converteix en un dels pocs vins elaborats 100% amb aquesta varietat tan minoritària a l’Estat espanyol. D’unes 150 hectàrees plantades al món, 69 són a Catalunya, i Edetària en té 7 de gairebé 40 anys. Som davant un vi únic, amb una gran personalitat i que expressa d’una manera pura la complexitat de la garnatxa peluda.

Lassot 2023 ret homenatge a l’herència familiar i al paisatge mediterrani que defineix el caràcter d’Edetària. La seva elaboració, basada en el que el celler anomena “enologia racional”, respecta al màxim la identitat del vinya: fermentació a baixa temperatura, mínima intervenció i una criança de 10 mesos en àmfora de gres de 1.000 litres, que permet una microoxigenació natural sense aportació de tanins exògens.

El resultat és un vi amb una explosió aromàtica de fruites vermelles, amb diferents matisos i un suggerent final de pell de taronja de sang. En boca, mostra tanins seductors, elegants i sucosos, equilibri i una delicada frescor, prolongant-se amb la complexitat i riquesa que distingeixen els grans vins mediterranis.

Lassot 2023 és més que un vi: és una declaració d’identitat. Una mirada al passat que projecta el futur d’Edetària, que consolida el seu compromís amb la viticultura ecològica, el respecte pel terroir i l’autenticitat com a pilars de la seva filosofia. Edició limitada: 1.300 ampolles Preu: 60 euros.

Edetària: un celler ecològic i amb personalitat
Edetària té 70 hectàrees de vinya en cultiu ecològic, dues ampliacions que han donat lloc a un celler equipat per elaborar 250.000 ampolles i, a nivell comercial, una presència en més de 25 països. En més de 20 anys, Edetària s’ha convertit en el celler de referència de la DO Terra Alta, que elabora vins autèntics amb varietats autòctones de vinyes velles en un ter roir únic i de marcada personalitat. Els seus vins són considerats pels crítics nacionals i internacionals com alguns dels millors vins mediterranis de l’Estat.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat